Okul Bayrağı Ölçüleri

Okul Flaması

Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu mevzuata göre törenlerde kullanılan okul bayrağı ölçüleri 100×150 cm’dir.

Okul tören bayrakları tüm resmi ve özel eğitim kurumlarının ulusal bayramlar, resmi bayramlar, okulun bulunduğu mahalli yerin kurtuluş günleri başta olmak üzere tüm resmi günlerde kullanılmaktadırlar.

Bu bayraklar çift kat saten kumaş üretilmektedir. 

Bayrağın ön zemin rengi kırmızı renk olup üzerinde Bakanlığın amblemi ve siyah renkte okulun adı, kuruluş tarihi yer almaktadır.

Arka yüzünde ise üçgen şeklinde üretilen okul flamaları; Milli Eğitim Bakanlığını temsil eden açık mavi renk ile;

  • Okul öncesi eğitim kurumları için pembe,
  • İlköğretim kurumları için koyu mavi,
  • Ortaöğretim kurumları için sarı,
  • Çıraklık ve yaygın eğitim kurumları için ise yeşil renk yer almaktadır.

Okul flamalarının kenarlarına sarı saçak (püskül) dikilmektedir.

Okul Bayrağı Ölçüleri ile Birlikte Kullanılan Türk Bayrağı Ölçüsü Ne Olmalıdır?

Okul tören flamaları ile birlikte kullanılan Türk Bayrağı Tüzüğünün 3. Maddesinde belirtilen kumaşlardan üretilen Türk Bayrağı ile kullanılmaktadır ve bu törenlerde kullanılan bu okul bayrağı ölçüleri 150×225 cm olup, kenarlarına herhangi bir saçak (püskül) kullanılmamaktadır.

Okul flama ölçüleri ile nizami ölçüde yapılmış okul tören bayrağını ve Türk bayrağını taşımak için kullanılan tören bayrak direğinin boyu 250 cm olup, üzerinde sarı renkte alemi bulunmaktadır ve ahşaptan imal edilmektedirler.

Bu direklerin ahşaptan üretilmesinin en büyük nedeni tören boyunca taşıyacak olan öğrencilerin yorulmalarının önüne geçilmesidir.

Özel olarak üretilen bu direkler dış hava koşullarına maruz kaldığından üzerine kaplama yapılarak uzun süreli kullanımlara uygun olarak yapılmaktadırlar.

Okul Flama Ölçüleri
Okul Bayrağı Ölçüleri
Okul Flaması

Tören direkleri öğrenciler tarafından daha rahat taşınabilmesi için kırmızı renkleri taşıma kemeri (hamail) ile birlikte teslim edilmektedir.

Okulunuz için yaptırmayı düşündüğünüz okul flaması için gönül rahatlığı ile firmamızı tercih edebilirsiniz, kurulduğu günden bu zamana kadar teknolojiyi yakından takip ederek makine parkurunu sürekli olarak en son teknoloji ile yenileyeler ve üretimini yapmış olduğumuz işler ile Türkiye’de bayrak baskı sektörünün öncü firmalarından biri olmuştur.

Talep edeceğiniz ürünleriniz için firmamız ile iletişime geçip, taleplerinizi detaylı bir şekilde dinleyecek olan çalışma arkadaşlarımız, sizlerin beklentilerinizin üzerinde karşılayacak imalat sürecini planlayacaktır.

Sizlerin belirleyeceği teslimat tarihinde bayraklarınız özenle paketlenerek, Türkiye’nin neresinde olursanız olun MEB mevzuatına yazılı olan okul bayrağı ölçüleri tören flamalarınız adresinize kadar ulaştırılacaktır.

Konuşmayı başlat
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?